Kategorier
andre

Røg kan også være godt

Vi ved alle sammen hvor skadeligt, det er at ryge – specielt når det handler om tobak! At hive de mange usunde stoffer, som tobakken indeholder og danner ved afbrænding, er ikke smart.

Andeledes er det når man ryger noget man skal spise. Her har røgen en gavnlig virkning – i hvertfald på smagen og konserveringen.

Man er hvad man spiser

Dette udsagn kan forstås på mange måder. Hvis man spiser aggressive dyr, bliver man selv aggressiv! Hvis man spiser fede ting, bliver man selv… nå ja, udfyld selv resten!

Men det kan også tolkes sådan, at hvis du spiser noget, der gør dig glad og lykkelig, så bliver du også selv glad og lykkelig.

Sådan kan det føles at spise veltilberedte røgvarer. De kan nemlig være kæmpe umami-bomber af velsmag og gode oplevelser.

Klik her for at se hvordan du selv kan komme igang med at ryge din yndlingsfisk eller hvad, du har lyst til.

Ryg hvad du vil

Når man taler om fisk til rygning, er det især de fede arter, der er velegnede.

Laks, makrel, sild og ål er nogle af de mest populære og velegnede fisk til formålet.

Men også hjemmelavede pølser og salamier bliver rigtigt lækre af en tur i egen røgovn.

salami

Hvis man har tid og plads, kan man også tage skridtet videre og kaste sig ud i røgning af skinke og svine-mørbrad m.m.

Kontrolér røgen

Ligesom med tobaksrygning kan røgning af madvarer også være usundt i større mængder, hvis man ikke har styr på processen.

I de moderne udgaver af røgovne er der filterløsninger og temperaturkontrol så man kan minimere dannelsen af de mest skadelige stoffer. Derfor er der ingen grund til at holde sig tilbage.

Den sunde sjæl gør den sunde krop

God mad er godt for sjælen og en god og sund sjæl er basis for enhver god og sund krop.

Meditation og mind-fullness kan anbefales. Men hvis man bare øver sig i at være til stede i enhver handling, man foretager sig, kan det at spise gøre sig ud for den bedste meditation!

Kategorier
andre

De mange fordele ved mindful spisning

Hvis du ikke før har hørt om fænomenet mindful spisning, er dette din indføring! Mindful spisning hjælper dig til at forstå din krop bedre ved for eksempel spise kun, når du er sulten og i et nedsat tempo. Mindful spisning er blevet mere og mere populær blandt både mænd og kvinder og kan sagtens tilpasses stort set alle aldre. Det er en vigtig praksis at sætte farten ned og nyde hver eneste bid af maden, især nu hvor multi-tasking er en integreret del af vores hverdag. Mindful spisning kan både resultere i reducering af stress, vægttab og selvfølgelig en skærpet forståelse af hvordan kroppen reagerer på det lækre måltid mad foran dig.  

Tag kontrol over maden

Det kan være utrolig svært at ændre sin normale tankegang til at spise langsommere, især hvis man i forvejen har en meget travl hverdag, hvor mad måske blot er benzin til tanken. Oftest lægger man slet ikke mærke til maden, når man kigger på en skærm samtidig, medmindre man er på en fin restaurant og har betalt mange penge for måltidet! Hvis du virkelig lægger mærke til maden foran dig, vil den simpelthen smage bedre og vil være mere tilfredsstillende.

wellness

Reducér stress

Mindful spisning har ikke blot fordele for den måde, man nyder måltider på, men også psykiske og fysiske fordele. Oftest spiser folk rigtig meget som reaktion på stress, hvilket kan have følger for helbredet, hvis disse spisetrange er intense nok. Men med en praksis som mindful spisning, kommer du til helt automatisk at tænke over dit madindtag på en langt mere holistisk måde end før. Det vil blive nemmere selv at mærke efter, hvornår du er mæt, hvis du har smagt tilstrækkeligt på maden. Din krop vil blive bedre tilpasset til at sige stop, før den kræver mere mad.

Tab vægt uanstrengt

Med mindful spisning kommer også den ekstra fordel af at din krop helt naturligt vil miste meget af sit ekstra fedt, fordi du ikke længere har store spisetrange af usund mad eller spiser uden at stoppe. Det er dejligt at kunne se resultaterne for dine bedrifter fysisk i spejlet uden at have gjort så meget for det, andet end at ændre dit mindset. For at forkæle dig selv for dine resultater, kan du passende købe dig noget nyt lækkert undertøj, der vil passe din slankere krop på en nærmest figursyet måde. Læs mere her og find det helt rette undertøj til dig.

Kategorier
andre

Kvit smøgerne med hjælpsomme løsninger

Det er en af de mest skadelige ting, du kan udsætte din krop for, men det er så svært at kvitte cigaretterne. Nikotinen er nemlig enormt vanedannende, og vanen er svær at slippe, når man først er begyndt. Hvis du vil stoppe med at ryge, så findes der flere alternativer, der kan hjælpe dig til en sundere livsstil uden cigaretter.

Tag en kold tyrker

Det er selvfølgelig den hårdeste vej, men en kold tyrker kan være en løsning for dig, der ikke har lyst til at skifte til andre nikotinpræparater. Det kan føre til hovedpine, generelt ubehag og irritation, hvis du holder helt op med at få dit nikotinfix.

Du kommer dog samtidigt hurtigere ud af dit forbrug, hvis du ellers kan holde dig fra cigaretterne, når trangen kommer over dig. Få gerne en anden til at være din makker i projektet, som du kan få moralsk opbakning fra, når det bliver svært.

Skru ned for nikotinen med en e-cigaret

Et godt alternativ til cigaretterne, hvis du gerne vil trappe langsomt ud, er de smarte e-cigaretter fra eksempelvis mærket Aspire. Her damper du en e-væske, der indeholder nikotin, som du selv bestemmer mængden af. Derfor kan du starte højt og langsomt trappe helt ud af nikotinen, så du ikke oplever den samme trang til at ryge.

Det er dog ikke den samme fornemmelse som en cigaret, når du damper på en e-cigaret. Dog slipper du for alle de skadelige stoffer, så du ikke udsætter din krop for yderligere belastning.

Hav fokus på alle fordelene

Når du slipper smøgerne, så kan det være en god ide at holde fokus på følgende fordele ved at stoppe:

  • Du slipper for at skade din krop
  • Du vil opleve at blive mindre forpustet og få bedre kondi
  • Du vil opleve en bedre lugte- og smagssans.