Der er ikke længere tvivl om at vi står midt i en klimakrise. Det daglige CO2-udslip vi mennesker producerer har store konsekvenser for vores klode. Derfor er det godt at så mange mennesker, virksomheder og organisationer tager debatten om klimaforandringerne op, og finder på bedre og grønnere alternativer. 

Mange familier tænker også på klimaet når de handler. Vi handler mere end nogensinde før efter bæredygtige og økologiske produkter. Det kan godt føles som en lille handling, men hvis hele verdensbefolkningen gjorde det samme, ville det have en kæmpe effekt på vores jord. 

Dog er der mange der tænker over hvordan man kan gøre mere, både for planeten og vores børn og børnebørns fremtid.

Affaldssortering

En måde at gøre hverdagen lidt grønnere og passe bedre på planeten er at tænke på vores affald. Vi mennesker producerer flere tons affald om dagen, og det er en kæmpe belastning for jorden. Meget af affaldet ender også i verdenshavene og har enorme konsekvenser for det ellers rige dyreliv som lever der. Derfor er det vigtigt at vi tænker på hvordan vi skiller os af med vores affald på en hensigtsmæssig måde. 

Flere og flere firmaer er begyndt at bruge bæredygtig eller nedbrydeligt emballage, så det er en god idé at kigge efter den slags produkter når du handler. En anden vigtig ting er naturligvis affaldssortering. Sørg for at adskille glas, plastik, batterier og madaffald fra hinanden og at det kommer i de rigtige containere. 

Giv det brugte nyt liv

En stor del af klimaforandringerne skyldes også vores enorme forbrug. Der bliver produceret flere og flere produkter hver dag. Derfor er det en god idé at begynde at tænke over hvordan man kan skære ned på sit eget forbrug. Er der behov for altid at købe nye ting, eller kan man finde noget af samme kvalitet i en genbrugsforretning. 

Når der skal købes nyt legetøj til dine børn, er det så noget der kan holde, og eventuelt gemmes til børnebørn eller gives til genbrug? Leder du efter kvalitetslegetøj til dine børn, som kan holde i mange år, så klik her. Der er flere og flere som genbruger, og det er noget som vil hjælpe vores klode på lang sigt.