At lave mad er skønt, at lave mad sammen med sine elskede er fantastisk.

Der er bare noget specielt ved at gøre tingene sammen. Den sure tjans, det kan være at skrælle kartofler, bliver pludseligt både rarere og sjovere, når man er sammen om det. Det er selvfølgelig også hyggeligere efter maden, hvis man fortsætter parløbet og deler opvasken også. Se mere om det lige her.

God mad kan forbedre beslutningerne

Gennem tiderne er rigtigt mange beslutninger taget på tom mave. Når man tager beslutninger, mens man er sulten, er der stor risiko for, at de bliver knap så gode – eller ligefrem dårlige. Er man derimod igang med at spise et dejligt måltid, er man bedre til at bevare roen i beslutningsøjeblikket.

Dette kan også være tilfældet, imens man tilbereder den lækre mad – specielt hvis man tilbereder den sammen. 

Forestil dig f.eks., at din udkårne har nogle udfordringer i sin personalegruppe på jobbet, som der skal findes en snarlig løsning på. Her kan det være en super idé at tale om disse ting under den fælles madlavning. Det er fordi, at rammen her er positiv, og man derfor ikke bliver påvirket til at “male fanden på væggen” i jagten på løsninger.

Som et lidt omvendt eksempel kan det nævnes, at der er nogle der påstår, at du skal servere dine ønsker og gode argumenter for chefen lige inden, han skal til frokost! Der er han nemlig mere tilbøjelig til at give dig hvad du ønsker, så han hurtigere kan komme ned i kantinen og fylde maven.

Køkkenbørn er sunde børn

Er man så heldig at have børn, skal man også huske at inddrage dem i køkken-fornøjelserne.

De mindre børn kan både skrælle gulerødder og mose kartofler. Når de så bliver lidt ældre, og har lært om komfuret og knivene, kan de sagtens røre i sovsen og skære grøntsagerne ud.

Mens familien hygger sig i køkkenet, kan tiden godt stikke så meget af, at man glemmer hunden. Derfor kan det måske være en idé at installere en hundelem, så lille Fido selv kan gå udenfor i haven, når det er tiltrængt – tjek link her.