At gøre sig bevidst om den mad, du spiser, giver dig en mere holistisk verdensopfattelse. Hvis du ved, hvor bøffen kommer fra, hvor soyaen kommer fra, som den spiser. 

Hvis du har sat dig ind i, hvor diverse produkter, du spiser, kommer fra, vokser og smager, hjælper det til en mere hel forståelse af den klode, du bor på og af. 

Vi mennesker i 2020 kan i den grad klandres for ikke at have en forståelse for vores omverden. Nærmere betegnet har vi ikke en forståelse for vores om-natur. Det er natur, der skal i fokus med os som en del af den ikke bare brugere.

Din tallerken afspejler dig selv

Du bliver, hvad du spiser. Det er liges å sandt, som det er et godt slogan. 

Hvis du spiser en fattig kost, får du en fattig energi. Hvis du spiser en mere alsidig kost, hvor du rammer højt og lavt i kostpyramiden, vil du mærke det på din krop i løbet af dagens gang. 

Så at vores mad har en kolossal indflydelse på måden, vi ser ud på, vores energi, vores humør og vores liv, må der ikke herske tvivl om. 

Over de seneste år har denne tallerken dog også afsejlet noget andet. Hvad de smider på tallerken, har ikke kun en indflydelse på, om du kan klare dig igennem den lange dag. Det betyder heller ikke kun, om du er tyk eller tynd. 

Din tallerken er også i langt højere grad blevet udtryk for din opfattelse af verden. Den bøf, du har på tallerkenen, er allerede blevet storpolitik. 

Ikke kun handler det om fældede regnskove, overproduktion, dyremishandling og manglende handling. Det handler også om dig, og hvad du tager med hjem fra supermarkedet – hvilken person du er. Og det hele skal lægges sammen i sidste ende.

Vær ikke bange for at se forbedringer

På den ene side kan man sige, at jeg har for travlt og stressende en hverdag til, at jeg skal tænke på om min bøf har lidt for klimaet og sit eget liv. 

På den anden sige kan du hæfte dig ved, at vi alle sammen er meget opmærksomme på andre områder. Det kunne være kosmetik, ansigtsløft og andre skønhedsændringer. 

Her kan vi godt se, hvad der er bedst for os. Dette produkt gør min hud mere tør, den er mere naturlig osv. 

Og det er den rigtige tankegang. Hvis vi lader os være bevidste om, at et ansigtsløft kunne hjælpe os til et bedre liv, får vi mere overskud til at tænke over storpolitikken på madtallerkenen.

Så vær ikke bange for et ikke-kirurgisk ansigtsløft, hvis det skulle være interessant for dig.

Hvis vi skal redde verden og forstå os selv som en del af naturen, må vi starte med os selv om de smarte løsninger.