Det er en af de mest skadelige ting, du kan udsætte din krop for, men det er så svært at kvitte cigaretterne. Nikotinen er nemlig enormt vanedannende, og vanen er svær at slippe, når man først er begyndt. Hvis du vil stoppe med at ryge, så findes der flere alternativer, der kan hjælpe dig til en sundere livsstil uden cigaretter.

Tag en kold tyrker

Det er selvfølgelig den hårdeste vej, men en kold tyrker kan være en løsning for dig, der ikke har lyst til at skifte til andre nikotinpræparater. Det kan føre til hovedpine, generelt ubehag og irritation, hvis du holder helt op med at få dit nikotinfix.

Du kommer dog samtidigt hurtigere ud af dit forbrug, hvis du ellers kan holde dig fra cigaretterne, når trangen kommer over dig. Få gerne en anden til at være din makker i projektet, som du kan få moralsk opbakning fra, når det bliver svært.

Skru ned for nikotinen med en e-cigaret

Et godt alternativ til cigaretterne, hvis du gerne vil trappe langsomt ud, er de smarte e-cigaretter fra eksempelvis mærket Aspire. Her damper du en e-væske, der indeholder nikotin, som du selv bestemmer mængden af. Derfor kan du starte højt og langsomt trappe helt ud af nikotinen, så du ikke oplever den samme trang til at ryge.

Det er dog ikke den samme fornemmelse som en cigaret, når du damper på en e-cigaret. Dog slipper du for alle de skadelige stoffer, så du ikke udsætter din krop for yderligere belastning.

Hav fokus på alle fordelene

Når du slipper smøgerne, så kan det være en god ide at holde fokus på følgende fordele ved at stoppe:

  • Du slipper for at skade din krop
  • Du vil opleve at blive mindre forpustet og få bedre kondi
  • Du vil opleve en bedre lugte- og smagssans.