Mindful spisning har i de seneste par taget verden med storm! Mange har set forandringer i både deres psykiske og fysiske velvære samt ændret måden, hvorpå de har set deres kroppe blot ved at begynde at sætte farten ned ved måltiderne. Mindful spisning giver dig lov til at virkelig nyde hver enkelt bid af din mad uden distraktioner, hvilket kan have mange fordele for ens fordøjelsessystem. Det betyder selvfølgelig ikke at du skal på en meget striks diæt eller skære sukker helt væk – det handler blot om at lytte til din krop på en mere intuitiv måde og spise alt det lækre i moderationer.

Ændr dit perspektiv på mad

Ved at tage mindful spisning til sig tager du tid til både at spise din mad og dig selv. Det meste af tiden bruger vi på at tænke på de ting, vi skal gøre lige efter. Det kan være utroligt nemt at hive telefonen eller computeren frem for at scrolle sit Instagram eller Facebook-feed igennem, især hvis du spiser alene. Men selv hvis maden foran dig er lidt halvkedeligt, er det meget vigtigt for din hjerne og mentale helbred at lægge mærke til de forskellige lugte og smage fra din mad uden at slubre den i sig. Denne slags ændring kan virkelig ændre dit forhold til mad og dermed skabe en god vane.

Få et nyt syn på dig selv

Mindful spisning kan også være med til at ændre synet på dig selv og din krop. Du kommer automatisk til at tænke over, hvad du putter i din krop i kraft af at spise med omtanke – måske handler det om at spise mindre usundt, implementere flere kødfrie dage i ugen eller gå helt væk fra gluten, hvis du opdager, at du er overfølsom. Din krop kommer til at få det markant bedre af, at du er i sammenspil med dit sind og behandler dig selv godt. Du vil se dig selv i et helt nyt lys, når du lytter til dig selv og skaber gode, bæredygtige vaner i dit liv.

Gør noget godt for dig

Som nævnt før kan gode vaner have dominoeffekt ikke blot for dit du spiser på, men også for resten af dit liv. Når du sætter farten ned til aftensmåltidet, vil du automatisk spise mindre og dermed ikke tage mere på i vægt end du vil have gjort, hvis du havde spist hurtigt. Men velvære handler ikke blot om at tabe sig flere kilo eller sulte sig, men hellere om at få et bedre forhold til sig selv. I forlængelse af det kan du forkæle dig selv yderligere ved for eksempel at tage på en skønhedsklinik og få en lækker behandling. Du fortjener det! Få mere info her.