Hvordan kommer du hele madoplevelsen rundt? Startede med den gode madlavning, den rette tilberedning, og sluttende med en fantastiske spiseoplevelse.

Der er flere komponenter, der skal spille for at opnå den store madekstase. Først og fremmest skal du have et rent køkken, et rent hjem, når du laver mad. 

Uhygiejne giver dig på alle tænkelige måder et dårligt udgangspunkt for din madoplevelse. Så få ryddet op, få sprittet af, få købt de rigtige remedier – og få dem brugt!

Den gode madoplevelse kræver et rent køkken

Forestil dig, du skal lave mad i dit køkken. Du har måske gæster, der kommer trillende senere på dagen. Du har måske planer om en treretters middag. 

Du har købt alle råvarerne og ved præcist, hvordan du kommer i gang. Du starter med at hakke grøntsager på et rent skærebræt, taber nogle champignoner ned på et beskidt bord, smider affald i vasken, ned til rester af skræller, skaller og bare uhygiejne.

Det lyder ikke særlig lækkert vel? Det lyder heller ikke særlig sundt – for det er ikke særlig sundt. 

Det er lige modsat sundt og en god oplevelse, usundt og noget de du ikke kan byde dine gæster, medmindre du virkelig ikke kan lide dem. 

Et rent køkken, ikke bare en ren bordplade, rene køkkenredskaber, men et rent køkken, rene linjer og et skinnet gulv, er nødvendigt for go madlavning. 

Du skal ikke kunne spise af gulvet, men det er da rart at have muligheden.

Hav de rigtige remedier i køkkenet og under vasken

Ikke alene er det sundhedsskadeligt, men det giver også et bedre overblik at have et rent og skinnene køkken. Det er lige så vigtigt som de gode råvarer, uden bliver det op ad bakke med madlavningen. 

Hvordan får du så det rene og smukke køkken, du gerne vil have? Det gør du ved at rydde op selvfølgelig og ved at have de rigtige remedier. 

Det er f.eks. utrolig rart at ligge inde med nitril engangshandsker, når der skal gøres rent bag komfuret, i ovnen eller emhætten. Ikke bare er det rart, det skåner også din hud mod de kemikalier, du bruger for at skrabe snavset væk. 

Udover handskerne skal du have sæbe, stålbørste, svampe og de rengøringsartikler, der er nødvendige. Det er irriterende at købe artikler, du aldrig kommer til at bruge. 

Det er dog mere irriterende ikke at have det, du skal bruge for at rense ovnen ordentlig. Så få købt det rette udstyr, og få så gjort grundig rent, så du har lyst til at spise fra gulvet.

Hvis du har styr på hygiejnen, vil du med god samvittighed kunne lave mad til samtlige gæster. Hvis du derimod har slækket på den, burde du aldrig servere din mad for andre. Det er uhyre vigtigt for din og dine gæsters sundhed.