I dag kan man være forstyrret af rigtig mange ting. Vi er omgivet af elektronik, og der er rigtig mange, der har hang til konstant at kigge ned i deres telefon. Der er også mange, der nyder deres aften ved at sætte en god film på, og så er der igen mange, der arbejder hele dagen foran en computer. Men der er noget helt særligt ved den tid, hvor man sidder sammen ved spisebordet og nyder et godt måltid. Det er endelig et tidspunkt, hvor man virkelig har tid til hinanden. Er det noget, I husker derhjemme? Det kan være, at du kan inspirere til bedre stemning med det rette bord.

morgenmad, opdækning, tallerkner, stil, indretning

Hvor spiser I?

Der er ”desværre” (kan man diskutere) mange, der har hang til at spise deres mad foran tv’et. Det er klart, at det også er noget, der skal være plads til engang imellem, men hvis det er noget, der sker hver aften, så er det måske på tide, at man begynder at ændre nogle vaner. Det er videnskabelig bevist, at man kommer til at spise mere, hvis man er forstyrret af noget andet samtidig – som f.eks. et tv. Det er klart, at man er mindre bevidst omkring, hvad man putter ind i munden af mængder, hvis ens koncentration primært er på noget andet. Det anbefales i langt højere grad, at man sætter sig ned og koncentrer sig om at spise, hvis man har udfordringer med at spise for meget. Det kan være, at det kan lokke lidt, hvis du forkæler dig selv og din familie med et smukt plankebord? Du kan finde et udvalg på https://plankebord.dk/.

Nyd maden – og hinanden

Det kan godt være, at det er noget, der primært sker underbevidst, men vi er bedre i stand til at nyde maden, hvis vi har det godt, og hvis vi befinder os i rare omgivelser. Derfor kan man ikke sætte spørgsmålstegn ved, om det kan hjælpe på stemningen, at man køber et bord, man kan lide at være i. Du kan finde plankeborde i mange smukke nuancer.

salat, bestik, bord, træ, tomater

Vælg dine egne ben

Hvis du godt kunne tænke dig at sætte dit eget personlige præg på dit plankebord, så kan du med fordel vælge de ben, du synes, passer bedst til dig. Det kan også være, at du er lidt handy anlagt, og så kan du måske endda selv finde ud af at lave dem.